Maisemakuvan tärkeimmät suodattimet

Jos olet koskaan ottanut valokuvan maisemasta ja ajatteli, että se näytti tasolta tai eloiselta tai ei pidä siitä, kuinka kirkasta taivasta verrataan etualalle, tarvitset suodattimen. Mutta mikä suodattaa nämä ongelmat? Mikä suodatin on tärkein? Nämä ovat tärkeitä kysymyksiä, varmasti, ja pyrin vastaamaan niihin alla. Tutustu luetteloon neljästä suodattimesta jokaisen maisema-valokuvaaja tarpeisiin ja luokitellaan niiden mielestä tärkeimmät.

# 1: pyöreä polarisaattori

Ensimmäinen suodatin, jonka sinun pitäisi ostaa maisemakuvaukseen, on pyöreä polarisaattori. On vain liikaa asioita, pyöreä polarisaattori parantaa maisemakuviasi, jotta et ampuisi linssiisi. Käynnistimien osalta pyöreä polarisaattori vähentää ei-metallisten pintojen häikäisyä. Tämä merkitsee sitä, että kun vedessä on vettä, pyöreä polarisaattori auttaa tekemään veden mukavasta ja selkeästä ilman kaikkea sitä auringosta.

Toiseksi polarisoiva suodatin auttaa parantamaan taivaan ulkonäköä. Se tapahtuu kahdella tavalla:

  • Polarisaattorit vähentävät sameaa, antaen kuvien selkeämmän taivaan ilmestymisen.
  • Polarisaattorit lisäävät sinisen taivaan kylläisyyttä ja lisäävät myös kontrastia valkoisten pilvien kanssa.

Toisin sanoen, kun käytät polarisaattoria, ei ole pelkästään selkeää taivasta, vaan saat enemmän vaikuttavia pilareita, jotka pop. Kaikki tämä on erittäin edullista, koska kun kuvaat maisemaa keskellä päivää, usein rientää häikäisyä, hämärtymistä ja taivasta, jotka näyttävät tasaiselta ja elottomalta.

# 2: asteittainen neutraalitiheyssuodatin

Tiedätkö, miten otat valokuvan maisemasta ja itse maisema on äärimmäisen tumma ja taivas sen yläpuolella on erittäin kirkas? Joo, emme me kaikki. Tämä on ongelma, sillä vaikka silmämme pystyvät havaitsemaan valokuvasta kirkkaaseen pimeään sellaiseen kohtaukseen, kun voimme nähdä yksityiskohdat koko ajan, kameramme kamppailevat siinä tilanteessa. Voit joko altistaa taivaalle, mikä tekee etualasta vielä tummemmaksi tai altistat etualalle, mikä tekee taivaasta kirkkaamman. On olemassa muutamia ratkaisuja tähän ongelmaan, mutta yksi niistä on käyttää asteittaista ND-suodatinta.

Valmistuneet ND-suodattimet saavat nimensä, koska niiden valo-pysäytysvoima siirtyy paljon yläosasta hyvin vähän pohjaan. Tämä tarkoittaa sitä, että se vähentää taivaan kirkkautta samalla, kun sillä on vain vähän vaikutusta etualalle, kuten yllä olevassa kuvassa näkyy. Pienennetyn dynaamisen alueen ansiosta kamera on paljon helpompi saada hyvin altistunut kuva koko ajan. Kaksi erilaista ND: tä - pehmeä reuna ja kova reuna. Pehmeä reuna ND sopii parhaiten tilanteisiin, joissa ei ole tarkkaa horisonttia. Kuten yllä olevasta kuvasta nähdään, suodattimella on hyvin vähitellen siirtyminen suodatustehoon.

Kuitenkin kova reuna ND on paras laukauksiin, joilla on tarkka horisontti, kuten laukaus rannasta ja valtameren ulkopuolella. Toisin sanoen, jos horisontti on kiva ja tasainen, valitse kova reuna ND. Jos horisontissa on jonkin verran vaihtelua, valitse pehmeä reuna ND.

# 3: käänteisen neutraalin tiheyden suodatin

Kun aurinko asetetaan horisonttiin ja kultainen tunti on sinun päälläsi, aika sopii eräiden henkeäsalpaavien maisema-aukkojen ajaksi. Ongelma on tietysti se, että tuona päivänä, taivas on kirkas, juuri horisontin yläpuolella oleva alue on todella kirkas ja etuala on tumma. Toisin sanoen, se on kameran painajainen, joka kamppailee kohtauksen laajan dynaamisen alueen käsittelyyn. Siinä tulee käänteinen ND grad. Käänteinen ND grads, kuten yllä esitetty, on tarkoitettu aurinkotuoleille ja auringonlaskuille.

Tämä johtuu siitä, että ne ovat tummimmat keskellä, missä taivaan kirkkain osa on, hieman alle tumman pinnan, jossa taivas on, ja alhaalta kevyesti helpottamaan etualalla. Toisin sanoen se on täydellinen kumppani auringonnousun ja auringonvalokuvien kuvaamiseen. Nämä suodattimet tulevat jopa eri vahvuuksin, 1-pysähtyy 3-pysähtyy, joten voit olla varma, että saat suodatuksen, joka toimii parhaiten kuvausolosuhteissa.

Saatat pitää myös...