Kuusi paikkaa Primes Lenses Outshine Zooms

Tämä ei tule olemaan vanhan prime vs zoom-keskustelun uudelleenkäynnistys, että taistelu on ohi. Tietokoneohjattu jyrsintä, kehittyneet optiset päällysteet ja nykyaikaiset tekniset zoom-objektiivit ovat teknologinen ihme.

Zoomaustekniikan alkuvaiheessa koulutettu silmä voisi helposti havaita eron laatu, mutta ei tänään. Epäilen, että monet ihmiset, jotka voivat jatkuvasti kertoa zoomauksen prime vain katsomalla kuvia. Joskus zoomaus näyttää heikkoutta luokiteltujen ominaisuuksiensa äärimmäisyyksissä, mutta tämä ei ole totta useimmille Nikkor- ja Canon-huippunopeuksisille zoomeille, jotka tarttuvat teräväreunaan läpi koko käyttöohjeensa.

Ensisijaisten objektiivien sijasta polttovälialueen yli liikkuvan optiikan sijasta ensisijaiset linssinvalmistajat voivat työntää kaiken työn optiikkaan kiinteällä polttovälillä. Tulokset voivat olla upea lasia erittäin kohtuullisin hinnoin.

Koska zoomauslinssien laadun hyppysissä on yllättävää, että prime linssit näyttävät sitoudutaan itsepintaisesti paikalleen valokuvauksessa, kieltäytyvät siirtymästä pois historiasta. Jotkut valokuvaajat mieluummin arvostavat, mutta on olemassa joitakin kuvaustilanteita, joissa zoomat ovat yksinkertaisesti oikea valinta. Hääkuvaus olisi yksi esimerkki; kun liikutat jatkuvasti ja ammutaan siellä vain ei ole aikaa vaihtaa linssit.

Silti primes pysyvät, ja on olemassa joitakin tilanteita, joissa ne loistavat parhaana vaihtoehtona. Seuraavassa on muutamia tilanteita, joissa primet voittavat yli heidän seksikäs säädettävät serkut.

Maisemakuvaus

Maisema on hieno asia, koska he eivät yleensä siirry todenmukaisesti nopeasti ja liikkuvat vähän, jotta kehys on oikea, ei yleensä ole ongelma. Maisema-valokuvaajat ovat melkein freakishly riippuvaisia yksityiskohtiin ja heille huippuluokan prime on kaikkein eniten harkitsevat ammunta.

Maisema-valokuvaajat yrittävät välttää pientä vihjeitä barrelin vääristymästä ja esittää eniten totuudenmukaista kuvaa, jonka he voivat laatia. Heidän vaatimuksensa ovat johdonmukaiset ja selkeät useimmiten kiinteissä polttovälin linsseissä.

Muotokuvat

Muotokuvat ovat yleensä valvotuissa olosuhteissa tai ainakin valaistussa valaistuksessa, ja se on toinen tilanne, joka liikkuu melko hitaasti ja sopii päälinsseihin. Muotokuville kannattaa päästä hieman tiukempaan, joten linssi, kuten Bower 85mm f / 1.4, on hyvä valinta.

Muotokuvat ovat toinen paikka, jonka voit viedä 35 mm: n päähän, jos sinulla on APS-C-kamera tai 50 mm: n "nifty-fifty" -objektiivi, jos sinulla on täysi kehyskamera. Ne tuottavat johdonmukaisesti tasaisen näkökulman, joka toimii hyvin muotokuvien kannalta.

Ruokavalokuvaus

Ruokavalokuvaus on hyvin maksettu erikoisala, jota usein unohdetaan ne, jotka pohtivat uran valokuvataiteessa. Paras ruokavalokuvaaja varataan kuukausia etukäteen ja tulot ovat melko terveellisiä. Toinen tunnettujen ruokavalokuvaajien keskuudessa tunnen, että he käyttävät lähinnä linssit lähes yksinomaan.

Heidän tapauksessaan tärkeimmät syyt ovat johdonmukaisuus ja selkeys. Useimmat tekevät suurimman osan työstään pöytäpohjaisissa studiossa ja zoom-objektiivi olisi todella haittaa. On paljon helpompaa siirtää kameraa hieman tällä tavalla tai muuta kuin muuttaa zoomausta, joka voi tuoda hienon muutoksen näkökulmasta.

Video

DSLR-videon vallankumous on virallisesti päättynyt ja video kameroilla on palannut siihen, mitä alun perin oli; tapa valokuvaajille tarttua muutamiin videoleikkeisiin, kun ne toimivat. Kaiken kaikkiaan DSLR on ikävästi hyvä videokamera, joka voi tuottaa videokuvaa parilla erittäin kalliilla videokameroilla.

Hyvän videon kuvaamiseen on katkaistava kaikki kameran automaattiset ominaisuudet, kuten valkotasapaino ja automaattinen ISO. Videolle, jonka altistat käsin, ja suljinnopeusi on rajoitettu 1/50 sekunnin aikana, kun kuvaat videota 24p: ssä. Video vaatii myös johdonmukaisuutta, ja se tulee ensisijaisilta linssiltä.

Aikavälikirjaus

Ajan kuluminen on oikeastaan vain ammunta videota yhtä hidasta kehystä kerrallaan ja toteutus on hyvin samankaltainen. Kuten video, ajan kuluttua myös sammutat auto kaiken niin altistuminen ei ole hopping ympäri aikana aikaa. Se on myös toinen valokuvausalue, jonka ensisijaiset linssit loistavat varsinkin hyvin pitkän keston ajan.

Arkkitehtuurivalokuvaus

Arkkitehtuurikuvaajilla on omat prime linssinsä, joita kutsutaan kaltevuussilmäisiksi objektiiveiksi. Ne ovat kiinteitä polttovälin pituisia, mutta niissä on hammasrattaat, joiden avulla valokuvaaja voi muuttaa objektiivin kulmaa suhteessa kameran polttotasoon.

Pääasiassa teknisten näkökohtien vuoksi en ole koskaan nähnyt arkkitehtonista valokuvaajaa zoomilla. Lisäksi heidän aiheensa eivät liiku kovin nopeasti. Se on kuin nähdä arkkitehtonisia valokuvausrakennuksia rakennuksia kadulla yrittää saada laukaus.

Mielestäni tänäänkin jokaisella valokuvaajalla pitäisi olla pari miellyttävää primeä laukussaan. Jos ostat Samyangista useita uusia merkkejä eri merkkien alla, kuten Bower ja Rokinon, tarjoavat poikkeuksellista laatua niiden hintalappuun, jotkut vertailevat edullisesti linssit, jotka maksoivat tuhansia dollareita. Ne ovat todellakin paras valinta joillekin kuvaustilanteille ja vakavalle valokuvaajalle se on rahaa hyvin käytetty.

Saatat pitää myös...