Moon Hoon käyttää diagonaalisia palkkeja naulakepidikoteloon Jeju-saarella

Etelä-Korean arkkitehti Moon Hoon on valmistunut Jejun saaren konkreettiseen taloon, jossa on päällekkäin päällekkäin asetetut kallistetut laatikot, jotka on ripustettu vinkoilla betonipalkkeilla.

Moon Hoon suunnitteli rakennuksen tontille Etelä-Korean suurin saari, joka sijaitsee Etelä-Korean niemimaalla ja on suosittu lomakohde.

Saaren trooppinen ilmasto, houkuttelevat rannat ja rehevä kasvillisuus houkuttelevat paljon kävijöitä, mutta sijaintipaikka tarkoittaa myös sitä, että se altistuu vaihtelevalle säälle ja voimakkaille tuulille, jotka vaikuttavat paikalliseen arkkitehtuuriin.

Moon Hoonin Soul-toimisto alun perin ehdotti yksinkertaista, bunkkerirakenteista yksikerroksista kiinteistöä, joka vastaa asiakkaan pyyntöön omasta elämäntyylinsä sopivasta kodista.

Kuitenkin asiakas myöhemmin muuttanut mieltään ja pyysi erottuvampaa muotoilua, joka sai studioa korvaamaan perinteisen Jeju-koteihin perustuvan nöyrän rakenteen, jossa on paljon ilmeisempi rakennus.

Sen sijaan matalassa talossa studio loi yksinkertaisen talon kolmikerroksisen rakennuksen, joka koostuu tukevista kartongilla varustetuista betoniluvuista, jotka on kerrostettu pystysuoraan ja kulmoitettuina hyödyntämään käytettävissä olevia näkymiä.

Jokaisen osan päätyjen aukot ovat täynnä lasia, jotta saadaan päivänvalo ja näkymät ympäristöstä.

Vastauksena tarve saada ainutlaatuisempi esteettisyys ja suojata haavoittuva rakenne kovaa säästä, arkkitehdit lisäsivät ristikudosten kulmat yhdistävät diagonaaliset rintasyöt.

"Rakennetuilla talouksilla oli nyt paljon läsnäoloa, mutta tarvittiin jotain muuta, jotta se antaisi sille selkeän luonteen", selitti studiossa lausunto.

"Sitten voimakas tuuli ja sade alkoivat räjähtää lattiat, ja hitaasti kolmikerroksinen ja pyörivä koti syntyi. Liiallinen tuuli antoi pahoinvointia ja ahdistusta. Jotain oli tehtävä, joten sidosrakenteet loppupäätteen välillä viittaavat muihin pisteisiin. "

Viimeinen kerrostettu koostumus tarjoaa käyttökelpoisia ulkotiloja alemman tason kattoihin, jotka ovat saatavissa kunkin kerroksen asuinalueilta.

Al fresco-ruokailutila sijaitsee keittiöön ensimmäisessä kerroksessa, jossa on pieni puutarha ja patio vastakkaisella puolella. Toinen puutarha ja terassi, jossa on tilaa porealtaalle, majoitetaan edellä mainitulla tasolla.

Rakennuksen keskellä on aukko, joka sisältää kääntyvät puuportaat, joissa on sisäänrakennetut kirjahyllyt. Tämän kiertovälin yläosassa oleva kattoikkuna mahdollistaa päivänvalon suodattamisen eri tasojen läpi.

Ikkuna ja lasikattoinen ovi, jotka johtavat ulos ensimmäisen kerroksen patioon, vahvistavat myös portaiden ja ulkotilojen välistä yhteyttä.

Pohjakerroksessa on sisäänkäynti, joka on suojattu yläpuolella olevan ylätilan yläpuolella, sekä leikkihuone ja varatila, jota käytetään kodin kuntosalina pitkänomaisen suunnitelmansa kummassakin päässä.

Portaat nousevat ensimmäiseen kerrokseen, jossa toisessa päässä on keittiö ja ruokailutila ja toisaalta oleskelutila. WC on puristettu nurkkaan portaiden vieressä, jossa kaareva seinä erottaa sen keittiöstä.

Yläkerrassa on makuuhuone ja kylpyhuone portaikon vastakkaisilla puolilla. Makuuhuoneen reunustavat täyskorkeat lasit ja ovet terassille kahdella sivulla.

Ulkopuolinen portaikko johtaa toisesta kerroksesta sijaitsevasta porealtaan patioista suurelle kattoterassille, joka on vuorattu lasipalkkeineen, ja joka tarjoaa panoraamanäkymät puita ja naapurikattoja varten.

Moon Hoonin studiossa on tunnettua ainutlaatuinen arkkitehtoninen tyyli, ja se on tuottanut useita epätavallisia muodostuneita rakennuksia, kuten betonikotelo, joka on suunniteltu muistuttamaan pöllöä, ja museo Pinocchio-nukekollektorille, jossa on nenämuotoinen suihkulähde.

Saatat pitää myös...