Internet Things (IoT): 5 olennaisia tapoja Jokaisen yrityksen tulisi käyttää sitä

Esineiden Internet (IoT) tarkoittaa, että jokapäiväiset kohteet ovat nyt luomassa tietoja ja yhteydessä Internetiin. Tuloksena on enemmän tietoa - paljon enemmän tietoa. Voimme käyttää tietoja, joita emme voineet kuvitella edes 10 vuotta sitten. Kellot valvoo nyt nukkua ja seurata toimintaamme, televisiot ymmärtävät, mitä sanomme, golfmailat kertovat meille, kuinka parantaa keinutamme, ja autot, lentokoneet tai laivat tekevät itsenäisiä matkoja.

Tänään meillä on noin 15 miljardia IoT-laitetta. Vuoteen 2020 mennessä ennustetaan, että määrä kasvaa 50-70 miljardiin laitteeseen, jotka on liitetty Internetiin. Tämä tarkoittaa mahdollisuuksia käyttää näitä laitteita ja niiden tuottamat tiedot ovat rajattomat. Ja tässä on ongelma: yrityksille on aivan liian helppoa saada kaikki tämä hukkua ja kadota.

Mistä he aloittavat sotaveteraanin? Miten ne parhaiten käyttävät sitä? Nämä ovat vain muutamia miljoonan dollarin kysymyksiä sotaveteraanista. Valitettavasti monet yritykset ovat hyppäämällä IoT-kaistalla antamatta suurta huomiota siihen, miten tämä liittyy niiden liiketoimintastrategiaan tai miten ne voisivat tuottaa suurimman liiketoiminta-arvon.

Sen sijaan ehdotan, että jokaisen yrityksen on asetettava etusijalle jonkin aikaa, jotta voidaan määritellä, miten se voisi käyttää internetin välityksellä tapahtuvaa internetta (ja sen tuottamia tietoja) strategisesti liikuttamaan liiketoimintaansa. Kirjassaan "Tietostrategia: kuinka hyötyä maailman suurista tiedoista, analyyseistä ja asioista verkosta", olen havainnut seuraavat 5 keskeistä tapaa, joilla yritykset voivat käyttää internetin välityksellä tapahtuvaa internetyhteyttä.

Yleisesti ottaen seuraavat ovat esineiden internetin avaintekijät liiketoiminnassa:

  • Parantaa päätöksentekoa
  • Ymmärtää asiakkaat
  • Toimittaa uusia asiakasarvosehdotuksia
  • Parantaa ja optimoida toimintoja
  • Tuottaa tuloja ja parantaa liiketoiminnan arvoa
  • Katsotaanpa jokainen.

Parantaa päätöksentekoa

Irtotunnistimien ja -laitteiden uusien tietojen suuri määrä lisää yksinkertaisesti massiivisia suuria tietoja, joita meillä on nyt maailmassa ja älykkäät yritykset käyttävät näitä tietoja informoimaan strategista ja operatiivista päätöksentekoa. Strateginen päätöksenteko on silloin, kun ylimmän johtoryhmän tunnistaa kriittiset kysymykset, joihin se tarvitsee vastata. Toiminnallinen päätöksenteko on, jossa tiedot ja analyysit ovat kaikkien organisaation saataville, usein itsepalvelutyökalun avulla, jotta tiedotetaan päätöksenteosta kaikilla tasoilla.

Ymmärtää asiakkaita paremmin

Yhä useammat yritykset tekevät IoT-yhteensopivia tuotteita, jotka liittävät ne suoraan asiakkaidensa käyttäytymiseen ja mieltymyksiin. Esimerkiksi Fitbit tietää kuinka paljon me kaikki käytämme ja mitä tavalliset nukkumismallimme ovat. Samsung voi kerätä käyttötietoja älykkäistä televisioistaan. Hissien valmistaja Kone oppii, miten asiakkaat käyttävät hissejä ja Rolls Royce tietää, miten lentoyhtiöt käyttävät suihkumoottoreita. Jopa yritykset, jotka eivät tee IoT-laitteita, voivat usein saada muiden ihmisten laitteiden tietoja, vain ajatella app-päättäjiä, jotka pystyvät keräämään käyttäjätietoja, koska ne toimivat älypuhelinten tai -tablettien tiedonkeruussa ja liitettävyydessä. Oikein käytettynä yritykset voivat hyödyntää näitä oivalluksia tekemään nopeampia ja parempia liiketoimintaa koskevia päätöksiä. Yhdistämällä tiedot analyytikot voivat etsiä trendejä ja tunnistaa uusia liiketoimintamahdollisuuksia.

Toimittaa uusia asiakasarvosehdotuksia

Yksi askel eteenpäin käyttämällä IoT-laitteita ymmärtämään paremmin asiakkaita on tehdä niistä osa tarjosi. Esimerkiksi traktori- ja maataloustuotevalmistaja John Deere käyttää hyönteisverkkoa monella eri tavalla tarjotakseen asiakkailleen uusia ja innovatiivisia tuotteita ja palveluita. Ne vaihtelevat itsestään johtavista traktoreista älykkäisiin maatalousratkaisuihin, joissa anturit valvovat jatkuvasti maaperän terveyttä ja viljelykasveita ja antavat faneille neuvoja siitä, mitä lannoitetta käytetään ja mitä kasveja istutetaan.

Parantaa ja optimoida toimintoja

Kaikista IoT-laitteista saatuja tietoja voidaan käyttää myös yritysten toiminnan parantamiseen. Se voi auttaa automatisoimaan tehtaita ja tehostamaan sisäisiä prosesseja. Uber, älypuhelimen app-pohjainen ajo-varauspalvelu, joka yhdistää käyttäjät, jotka tarvitsevat jonnekin kuljettajia, kehittäneet algoritmit, jotka käyttävät tietoja antureista ja älypuhelimista liikennöintiolosuhteiden ja matkojen seurantaan reaaliajassa. Tämän reaaliaikaisen tiedon ansiosta yritys voi sopeuttaa hintojaan kysynnän mukaan ja auttaa myös kuljettajien tarjontaa. Kun kuljettajat näkevät, että kysyntä on korkea, he lähtevät tarjoamaan ajopalvelujaan vastaamaan kysyntään, kun he pysyvät kotona, kun tiedot kertovat, että kysyntä on vähäistä. Rolls-Royce on toinen hieno esimerkki. Sen valmistusjärjestel- mät on verkottunut IoT-ympäristössä. Tehtaallaan Singaporessa Rolls-Royce tuottaa puoli teratavua valmistustietoa jokaisesta yksittäisestä tuulettimen terästä. He käyttävät näitä tietoja laadunvalvontatarkoituksiin, mikä on kriittinen alue yrityksen menestymiselle.

Tee tuloja ja paranna yrityksen arvoa

Irtolevyjen tuottamat tiedot ja oivallukset ovat usein erittäin arvokkaita. Suorinta tapa arvostaa tätä arvoa on myydä tietoja tai näkemyksiä muille. Googlen pesä on hyvä esimerkki. Se kerää reaaliaikaisia energiankulutustietoja kuluttajilta ja pystyy nyt myymään nämä näkemykset hyödyllisyysyhtiöille tai kiinnostuneille tahoille.

Suorien tulojen lisäksi tiedot ja yrityksen kyky käyttää sitä ovat yksi nykyajan yritysten tärkeimmistä voimavaroista. Tiedot ovat liiketoimintaresursseja, jotka ovat aivan yhtä kriittisiä, ellei kriittisempiä, hallita ja ottaa huomioon muita omaisuuseriä, kuten inhimillistä pääomaa ja inventaariota. Ovatko tietosi varat vain vahvistavat yrityksesi arvoa tai löytävät muita tahoja, jotka haluavat maksaa sinulle pääsyn keräämistään tietoihin, yritykset etsivät ylimääräisiä arvoja tietonsa takia.

Ikkunoiden kehitys ei hidastu milloin pian, mutta mitä nopeammin organisaatiosi kehittää ja toteuttaa strategiaa, sitä varmempi tulevaisuutesi on. Bernard Marr on bestseller-kirjailija ja pääpuhuja yritystoiminnasta, teknologiasta ja suurista tiedoista. Hänen uusi kirja on Data Strategy. Lukea hänen tulevia viestejään yksinkertaisesti liittymään verkkoon täällä.

Saatat pitää myös...