Kuinka katsella kuin valokuvaajana

On vain vähän "keksintöjä" niin monimutkaisia ​​ja kykeneviä kuin ihmissilmä. Silmämme antavat meille uskomattoman valtaa nähdä ympäröivää maailmaa, ja jos kyseessä on valokuvaus, (toivottavasti) nautimme mitä näemme. Visiomme on rajoitetumpaa kuin kameran ja linssin. Eroja kyvyissä tarkoittaa sitä, että sinun täytyy oppia näkemään valokuvaaja - nähdä maailma linssiesi tynnyrin läpi.

Kysymys on, kuinka opit katsomaan valokuvaajaa? Seuraavassa on muutamia huomioita, jotka auttavat sinua ...

Ajattele syvyyskenttää

Terveet silmät säätävät luonnollisesti painopistettä säilyttääkseen kaiken näkökentänsä kirkkaalla terävyydellä. Kamera ja objektiivi voivat yrittää tehdä sen itse ja joissakin tapauksissa ne voivat olla onnistuneita. Mutta ymmärrys siitä, miten manipuloida syväterävyyttä - tarkennetun kuvan alue - auttaa sinua hyödyntämään kamerasi ja objektiivia luomaan mielenkiintoisempia valokuvia.

Olen kirjoittanut yksityiskohtaisen syväterävyyden oppaasta, jota voit tarkastella täällä, mutta nopeaa tarkistamista varten syväterävyys on useita tekijöitä:

  • Aukko - Mitä suurempi aukon koko on, sitä matalampi syväterävyys.
  • Etäisyys aiheeseen - Mitä lähempänä olet kohteesta, sitä matalampi on syvyyskenttä.
  • Etäisyys aiheesta taustalle - Mitä suurempi kohteen ja taustan välinen etäisyys, sitä pienempi on syvyyskenttä.
  • Polttoväli - Kaikki muu on yhtä suuri, sitä pitempi polttoväli, matalampi syväterävyys.
  • Anturin koko - Kaikki muut ovat yhtä suuret, mitä suurempi anturi, sitä matalampi on syvyyskenttä.

Syy on syytä ymmärtää syväterävyys, koska sitä voidaan käyttää erittäin tehokkaana luovaa työkalua.

Tämä tarkoittaa sitä, että jos silmäsi näkevät kaiken tarkasti, kamera ei ehkä ole - ja et ehkä halua myös kameraasi.

Manuaalisesti manipuloimalla edellä olevia tekijöitä ja opettelemalla katsomalla valokuvaajana voit käyttää valokuvan kohtauksen ominaisuuksia ja eri syväterävyyttä luoden entistä vakuuttavan kuvan.

Harkitse äänet

Nykyiset kamerat ovat entistä tehokkaampia ja tehokkaampia kuin koskaan ennen. Silti siitä huolimatta he eivät silti ole yhtä kykeneviä kuin silmämme nähdä erilaisia ​​sävyjä ja valo-arvoja. Tämä tarkoittaa, että kun katsot kohtausta, voit valita laajemman valikoiman valoa kuin kameran linssi. Voit myös nähdä yksityiskohtia syvästi varjostetuissa tai kirkkaasti korostetuilla alueilla. Kun kuvaat kohtausta, sinun on pidettävä mielessä kameran ja objektiivin rajoitukset, kun laulusta laitetaan.

Jos esimerkiksi valokuvanasi sellainen kohtaus kuin edellä, jossa on kirkkaita kohokohdat ja tummat varjot, kamera ei pysty tallentamaan tätä laajakulmaa. Tämä tarkoittaa, että sinun on joko altistettava kohokohdista ja muulla tavalla oltava hyvin tumma kuva, altistettava varjoille ja muuten hyvin kirkas kuva tai löytää tapa minimoida kohtauksen dynaaminen alue niin, että kamera voi saada hyvin altistunut kuva koko.

On useita tapoja tehdä tämä:

  • Käytä asteittaista neutraalia tiheyssuodatinta (maisema-otoksille).
  • Ota useita valotuksia, joista jokainen altistuu eri valotasolle (eli kohokohdille, keskitoksille ja varjoille) ja yhdistä ne yhdessä jälkikäsittelyssä. Opi tekemään niin Serge Ramellin alla olevassa videossa.
  • Käytä kameran HDR-ominaisuutta, jos sellainen on.

Joten taas näemme eron siitä, mitä silmäsi pystyvät tekemään ja kuinka paljon kykenempiä he ovat kuin kamerasi. Jos et oppii lukemaan kohtausta valaistuksessa, sinulla on vaikea aika luoda hyvin altistuvat kuvat, kun valaistus on liikaa kameran ja objektiivin käsittelemiseksi.

Silmäsi eivät ole rajoitettuja - Sinun objektiivisi on

Ehkä havaittavin ero silmiesi ja kameran objektiivin välillä on, että silmäsi eivät sido tiukkaa kehystä. Eli, kun katsot kohtausta, näet paljon kauempana kuin sama kohtaus. Tämä tarkoittaa sitä, että kun pääset ottamaan valokuvia, sinun on opittava rajoittamaan näkökenttääsi vastaamaan kameran näkökenttää. Näin voit nähdä metsän puiden läpi niin puhuttaessa, ja valita mielenkiintoisen tai vakuuttavan aiheen suuremmasta kohtauksesta käsin.

Tätä on vaikea tehdä varsinkin uusille valokuvaajille, mutta se on taito, joka palvelee sinua hyvin. Kun oppii näkemään paljon pienemmässä kehyksessä, pystyt tunnistamaan paremmin, mitä pitäisi ja ei pitäisi sisällyttää kuvaan. Tämä ei tarkoita sitä, että sinun on mentävä minimalistiseksi jokaisella valokuvasi kanssa; pikemminkin kyvyttömyys poistaa tarpeettomia elementtejä yksinkertaisesti tekee sävellyksistä paljon voimakkaamman.

Saatat pitää myös...