Harmaa peristyle tukee Guadalajaran asuinpaikkaa Santoscreativosilla

Sarakkeiden rivit ympäröivät taipuisia tiloja tämän talon pohjakerroksessa Guadalajarassa meksikolaisessa Santoscreatives-yrityksessä ja tukevat ylläolevia laatikoita.

Santoscreativos teki yhteistyötä paikallisen arkkitehtitoimiston V Tallerin kanssa Puerta Lomas Housen suunnittelusta.

Asuinrakennus on valmistettu kaatuneesta betonista, joka on maalattu pölyinen ruskea ja jossa on sarja takapilarit toisen katon ja katon kannen tukemiseksi.

Kolmikerroksisessa rakenteessa on myös maanalainen autotalli, johon mahtuu viisi ajoneuvoa, sekä muta- ja pesula-alue.

Yhteensä 5025 neliömetriä, talossa on tuskin mitään seiniä pohjakerroksessa, jossa on enemmän yksityisiä makuuasentoja, jotka sijaitsevat edellä.

Alemmassa kerroksessa on tietoisesti epämääräinen asuinpaikka, jolloin asukkaat voivat päättää, missä järjestetään olo- ja ruokailuhuoneita.

"Ainoa kiinteä ohjelma pääkerroksessa on keittiö ja patio", sanoi Santoscreativos. "Nämä tilat auttavat jäsentämään kaikki muut joustavat alueet."

Keittiö keskellä on saari, jossa on lasitetut seinät puutarhaan päin. Muu tilava sisustus on suunniteltu joustavaksi, ja siinä on tilaa 10 hengen ruokapöydälle.

Lasi-seinä ympäröi lähes koko pohjakerroksen, avaamalla näkymät osittain katettuun patio-tilaan.

Kotona jakaminen lopussa on patio, jossa keskellä on yksi puu, jossa on suuri puupala. Kiviä peittää puutarhassa, mikä osoittaa asunnon arid estetiikkaa.

Puu kasvaa ylemmän kerroksen aukon kautta, joka melkein jakaa kerroksen puoliksi.

Yläkerrassa on kolme isoa makuuhuonetta, joissa jokaisessa on vaatehuone ja oma kylpyhuone. Tämän tason pienemmät ikkunat on peitetty pystysuorilla puulevyillä, jotka auttavat säätelemään auringonvaloa ja lämpöä.

Guadalajara on nousemassa Meksikon arkkitehtuurin hotspot, ja nuoret arkkitehtitoimistot lähteä pääomaa paremmat mahdollisuudet testata uusia hankkeita.

Esimerkkejä muista kaupungin kodeista ovat valkoinenvalkoinen talo, jonka puu on Abraham Cota Paredesin sisällä ja Delfino Lozanon kallioinen katto ja patio tiilitalo. Kaupunki voisi pian yhdistää alueen pääkaupunkiin ja muihin kaupunkialueisiin nopean Hyperloop-käytävän, jonka on suunnitellut Fernando Romeron studio FR-EE.

Saatat pitää myös...