Päivä auringossa yli Internet?

Toisin kuin vuonna 2001, ei ole määritettävää makro-kriisiä, joka on valmis lopettamaan jitterbugging suurikokoisissa Internet-taloissa, kuten Alphabet, Facebook, Alibaba ja Amazon. Arviointijoukot ovat venytettyjä, mutta eivät täysin turvallisuusanalyysin rationalisoinnin ulkopuolella. Vuonna 2001 roskat ominaisuudet kuten Akamai Technologies, Equinix, Exodus, Inktomi ja Storage Networks laskivat yli 90% 52 viikon korkeista. Antoivatko viranomaiset heille hienoja nimiään? (Kymmeniä oli enemmän.)

Lähes sukupolvi myöhemmin ovat samoja analyytikoita, jotka venyttivät oikeuttamaan tällaiset roskat vielä valssatuksi? Toivottavasti heidät hylättiin äärimmäisen ennakkoluulottomasti. Jokaisen sukupolven on valjastaa itsensä asettama hämmennys.

NASDAQ sitten huddled rikki, talous jumiutui. Demokraatit ja republikaanit olivat ristiriidassa maan elvyttämiseksi. Alan Greenspan, joka nähtävästi oli Wallcesta alitajuntaan sidottu, vähensi liittovaltion rahastorahastoa kaksitoistakymmentä. Street oli hylännyt uskomuksen V-muotoiseen elpymiseen, väsynyt hyppäämään aseen.

Kukaan ei sitten voinut käsitellä todellisuutta, että yritysten tulot romahtivat, mikä oli enemmän kuin varaston korjaus - mitä meillä oli 70-luvulla. Investointikustannukset olivat osuneet muuriin ja eivät toipuneet vuosia. Tämä on toisin kuin nykyisin BKT: llä, joka kääntyy 15 km / h, mutta ei pysähtynyt.

Vuonna 2001 aiemmin mahtavia kapitalisointeja vaihdettiin yhdellä numerolla - Nortel Networks, Lucent Technologies ja JDS Uniphase (tänään tuntematon). Ominaisuudet nestetaseilla - Corning, Cisco Systems ja EMC, myytiin keskivaiheilla teini-ikäisillä, kun he osuivat vuoden 2000 puolivälissä.

NASDAQ laski sitten yli 60% 12 kuukauden aikana, kun Amazon, Yahoo ja Cisco murskattiin 80-90 prosentista. Myös verenvuoto, ylpeät sininen sirut kuten Procter & Gamble, McDonald's ja Coca-Cola. Corning ylpeili pysyäkseen liuotinaineiden jälkeen laskemalla 5 miljardin dollarin arvosta kasveja ja varastoja.

Jos yhä useammat pysyvät uskovat tehokkaaseen markkinateoriaan, teknologian tuhoaminen on tuhonnut heidät. Viitekehyksenä S & P 500 -indeksi helpotti alle 1 200, kun vuoden 2001 tulosasema saavutti 60: stä 50: een dollariin. Markkinat myytiin sitten yli 20 kertaa ennakoituun tulokseen.

Myöhemmin vuonna 2001 ainoa tapa rationalisoida arvostusrakenne oli siirtyä edelleen listojen alle. Kun olet mennyt ohi 25 parhaan markkina-arvon, mediaani-hinta-voitto-suhde juuttui matalaisiin teini-ikäisiin. Tämä rakkaus on epäilemättä sellainen kuin me elämme tänään.

Internet-varastot, jotka hallitsevat Top 10 nimeä S & P 500: ssä, eivät käy kauppaa tuloilla eikä edes odotusarvoilla. Pikemminkin ne rasti mittareita, kuten toiminnan kassavirta, erityisesti Amazon. Mutta Internet-talot urheilevat voimakkaita taseita - kymmeniä miljardeja likvidejä varoja ja vähäinen pitkäaikainen velka. Valtavat harkinnanvaraiset menojen jalanjäljet on suunniteltu ylläpitämään ensisijaisuutta ja luomaan toiminnallisia jalanjälkiä. Amazonin Whole Foodsin osto on hyvä esimerkki.

Tällä hetkellä kukaan ei näe lamaa nurkan takana eikä yritysten tulojen laskua. Valtiokonttorit vuonna 2001 antoivat 5,5%, eikä nyt 10%: n paperin 2,3%. Vuonna 2001 demokraattisen johtajuusneuvoston aamiaiskokouksen jälkeen olin naarmuuntunut, koska puolueeni oli ottanut verotuksellisen aseman sitten konservatiivisemmaksi kuin republikaanit.

Joe Lieberman oli äänestänyt verohelpotusta vastaan. Ette voineet saada valintaa painamaan suuria veronalennuksia. Molemmat osapuolet näyttivät eroavan 5 prosentin työttömyysasteesta. Ainoastaan takautuvasti, voit hämätä, miten typerä vallitseva ajatus voi estää hyvän politiikan puuttumisen.

NASDAQ 100 top 10 yearend 2001 -luvut osoittivat väkivaltaista kutistumista Microsoftilta, pois vain 20%. Nimet kuten Intel, Cisco, Oracle, Sun Microsystems ja Qualcomm laskivat 45%: sta yli 75%: iin. Toissijaiset nimet, kuten Exodus ja Inktomi, putosivat yli 90%. Pohjimmiltaan oli liiallista, mielettömiä pääomamenoja, kun kuluttaja lainattiin hänen silmäpalloihinsa.

Tuskin ennen aamunkoittimia, kun ei ole huomattavaa ansiotehoa näkyvissä, turvautuvat tulojen määrään markkina-arvoon. Esimerkiksi vuoden 2015 alussa Microsoft myy 3,7-kertaisesti termiinihintaan ja myyntisuhteeseen verrattuna. Lähes sama Cisco, Oracle ja Intel. Harkitse myös, että kesällä 2001 suuret teknologiakotitalot hinnoitelluivat merkittävään tulojen elpymiseen vuonna 2002.

Käytettävissä oleva metriikka ei maksa yli kaksinkertaista kasvuvauhtia mihin tahansa kävelee. Tuloihin kohdistuva hinta yrittää pysähtyä 4 kertaa. Internet-talot, kuten Facebook, voivat myydä 10-kertaisesti tuloja, mutta 20-kertaisesti yrityksen arvoa, joka on metristä, joka ylittää tulojen kertojan.

Amazon myydä alhaisella hinnalla-tulojen moninkertaiseksi, mutta sen pohja on ikuisesti hukkaan. Koska odotan noin 2 prosentin BKT: n kasvua, suhteellisen alhaisia korkotasoja ja minimaalisen inflaation, S & P 500 -indeksin tulot eivät todennäköisesti vähene, mutta ne voisivat tasoittaa tulevia 12 kuukautta. Vaikka FRB voi joustaa lihaksiaan, olen lisännyt AT & T: n. Sen 5 prosentin tuotto on parempi kuin 10 vuotta kestävällä BB-debentuurilla.

En löydä perustavaa laatua olevia syitä internet-ominaisuuksiin, lukuun ottamatta suhteellisia arvostuseroja markkinoihin. Tulojen kasvu vihdoin huolehtii tällaisesta yliarvostuksesta. Ominaisuudet, kuten Facebook, aakkoset, Alibaba ja Amazon, alentavat seuraavan 12 kuukauden näkymiä, mutta vähän myöhemmin. Heillä on keinot uudistaa itsensä taloudellisessa ympäristössä, jossa on edes maltillinen kasvu.

Sitä vastoin Fedin pankkien puhdas raportti kortti paljastaa pullon teknokraattisiin liikkeisiin, jotka kattavat osakeostot, suuremmat osingot ja muut pelit pääoman rakenteiden hyödyntämiseen. Citigroupilla on eniten tilaa joustaakseen lihaksiaan ja myy lähes 10 kertaa ennakoitavissa olevia tuloja.

Pankit ovat minun veltomainen suojaus, että olen väärässä korkotasolla, että he menevät paljon korkeammalle. Jotta emme unohda, valuuttakursseja seurataan edelleen kapealla kanavalla, niin alhaisella kuin olemme todistaneet koko sodanjälkeisen korkotason historiasta. Olen kaksinkertaistunut Citigroupissa, joka vastaa nyt Amazonin asemaa. Näen Citin ansiotehon pohjoiseen 6 dollaria vuodessa. Amazonin osalta olen tekemisissä kassavirran mittareiden kanssa ilman merkittäviä tuloja, missään näköpiirissä.

Entä jos olen väärässä, ja teknologialla on perustavanlaatuisia ansioita, kuten kuluttaja- ja pääomahyödykkeiden taantuma? Internet-talojen huomattava tuloskehitys heikentää niitä puolessa. Ei puheluani, mutta ehkä 20 prosentin mahdollisuus.

Lopuksi, mitä päivänvalosta GAAP: n ja ei-GAAP-tulojen välillä on? Jos ansio laskee, onko prosentuaalinen laimennus työntekijöiden apurahoista ja optioista nousussa tai laskussa? Se on parempi pudota.

Kyllä tiedän. Kukaan ei koskaan julistanut laukaisua kuuhun oli vaaraton tehtävä.

Saatat pitää myös...