Baitasi House of the Future -mallissa on älykkääseen televisioon ohjattavat liikkuvat seinät

Kiinalainen studio Dot Architects on valmistanut futuristisen kodin perinteisessä Pekingin hutongissa, jossa on siirrettävät huonekalumoduulit ja laajennus, joka on rakennettu WikiHouse-avoimen lähdekoodin arkkitehtuuriohjelman avulla.

Dot Architects kehitti Baitasi House of the Future -yhtiön Whaley -yrityksen, joka keskittyy älykkäisiin koteihin ja pyysi studiolta kehittämään rakennuksen, joka sopii tulevien asiakkaiden muuttuviin elämäntapoihin.

"Kotimaan ja yhteiskunnan välinen raja hämärtyy jakamistalouden, nomadien työntekijöiden ja teknologian nousun myötä", sanoo studio.

"Elämämme on hajanaista ja sitä ei voida sijoittaa kiinteällä tavalla. Tulevan talon tulisi edustaa nuorten sellaista elämäntapaa, joka voi siirtyä työläisesti työhön ja kotiin. "

Talo sijaitsee Pekingin Baitasi hutongissa, joka on historiallisesti merkittävä alue täynnä kapeita kujia, jotka on vuorattu perinteisillä pihapiirillä.

Baitasi on yksi keskeisimmistä alueista vuosittaisen Beijing Design Weekin aikana, ja se on yhteistyössä asuvien tilojen paikka, joka on sijoitettu tyypilliseen hutongin pihalle osana arkkitehti Zhang Kein johtamaa Micro Hutong Renewal -hanketta.

Sivusto sisälsi olemassa olevan 30 neliömetrin talon ja 80 neliömetrin pihan, jota käytettiin erilaisten laittomien rakenteiden avulla, jotka oli purettu, jotta uudet lisäykset ja käyttökelpoinen terassi olisivat mahdollisia.

Puutavarakuvion sisäpuolella oleva hajoava katto ja väliseinät poistettiin paljastaakseen alkuperäisen rakenteen ja mahdollistaen uudistetun joustavan sisätilan.

Kaksi siirrettävää huonekalumoduulia ja toinen kiinteä moduuli, jotka kumpikin mahtuvat taitettavat sängyt, mahdollistavat sisätilojen uudelleenmuotoilun erilaisiin skenaarioihin ja toimintoihin.

Talossa voi nukkua kolme henkilöä yksittäisissä huoneissa tai sängyt voidaan taittaa pois ja yksiköt siirtyvät takaisin seiniin ja luovat avoimen alueen, joka soveltuu käytettäväksi pienenä toimistona.

Mobiiliyksiköt on asetettu raitoihin ja ohjattu älykkäällä televisiolla, jota voidaan käyttää myös valaistuksen, verhojen, turvajärjestelmän ja muiden kodinkoneiden säätämiseen.

"Teknologian pitäisi palvella ihmisiä, ei päinvastoin", sanoi studio. "Vaikka tulevaisuuden talossa on runsaasti älykkäitä laitteita, haluamme, että talo on lämmin ja viihtyisä ja kaikki teknologiat ovat takana."

Talon sijainti historiallisessa ja kiireisessä naapurustossa edellytti puhtaiden ja kevyiden rakennusmenetelmien käyttöä, jotka minimoivat häiriöitä rakennustöiden aikana.

Tästä syystä arkkitehdit käyttivät avoimen lähdekoodin WikiHouse-järjestelmää pystyyn pystyttämään laajennuksen, joka on kohtisuorassa olemassa olevaan taloon ja jossa on keittiö ja wc.

Wikihouse tarjoaa online-malleja, jotka voidaan ladata ja käyttää luomaan rakennuksia, jotka on tehty puukomponenteista, jotka ovat yhdessä ja jotka voidaan leikata millä tahansa tietokoneohjattuun jyrsinkoneeseen.

"Minimi-interventio-strategian pohjalta käytimme WikiHouse-järjestelmää vain uuden rakennetun rakenteen kohdalla", arkkitehdit sanoivat.

"Se on kevyt ja digitaalisesti valmistettu. Tämä nopeampi ja puhtaampi rakennusprosessi sopii hyvin tungosta ja melua herkälle naapurustolle. "

WikiHouse-rakennelman kokoonpanoa osoitettiin Milanon Design Weekin aikana vuonna 2012, kun tavaratalon sisällä rakennettiin pieni puutalo.

Puinen ovi-aukko, joka on asetettu ohut metallikehikko, hienosti merkitsee talon sisäänkäyntiä kujalla. Tiilipäällysteinen polku johtaa muiden rakennusten välillä syrjäiseen pihalle.

Rakennuksen uuteen puurakenteeseen voidaan avata kiinteä pääovi ja pari lasia, jotka liittävät sisätilojen sisäpihalle, joka tarjoaa lisää elin- tai työskentelytilaa.

Asennettuihin huonekaluteihin kuuluu hyllystö ja säilytys, mukaan lukien tilaa tuoleille ja taulukoille, jotka voidaan helposti koota päähuoneen ulkoasun muuttamiseksi.

"Verrattuna muihin futuristisiin malleihin, tämä pieni talo ei ole läheskään futuristisen näköinen", Dot Architects totesi. "Mutta sen nöyrä ulkonäkö ja käyttäjäystävällinen sisustus voi kuvastaa jotain tulevaisuuden muinaisesta pääkaupungista."

Studio oli myös mobiilihotellin suunnittelun takana, joka muistuttaa kolmipyöräisen rungon takana olevaa tikattua kuutia, jota se kehitti vuoden 2012 kuvataiteen näyttelyyn.

Saatat pitää myös...