Arkkitehti rakentaa oman studioansa Toronton puutarhan lopussa

Brooklynin trendi takapiho-studiot on laajentunut Torontossa aina, kun arkkitehtitoimiston Six Nine Five A -yrityksen perustaja on rakentanut pienen puun työtilan itselleen puutarhan lopussa.

Garden Studio on suunnitellut Oliver Dang perheenjäsenenä Kanadan kaupungissa, jossa kiinteistöjen hinnat nousevat jyrkästi.

"Kun aloitimme pienyrityksen ja työskentelimme kotona samalla kun nostimme nuoren lapsen, asiakkaat olivat nopeasti loppumassa avaruudesta", sanoi Six Four Five A: n projekti-ilmoitus.

"Mutta ennätykselliset asuntojen hinnat Torontossa asiakkailla ei ollut varaa siirtyä suurempaan kotiin eikä halunnut siirtyä kaupungin ulkopuolelle."

Samaan tapaan kuin monet Brooklynin asunnon omistajat, Dangilla oli talon takana runsaasti tilaa, joten päätti hyödyntää kaikkea rakentamalla talon pihan päähän.

Studio tarjoaa yksityisen työtilan päähän, mutta jättää tilaa yhden vuoden ikäiselle pelaamaan ulkona.

Alue on suljettu korkealla aidalla, sijoitettu vanhojen puiden lähellä olevaan puuhun. Samaa setripuuta käytetään myös terasseille ja pinnoitetta 100-neliömetrin korkealle (9,3 neliömetrin) rakennukselle.

Etulevyssä puupalkit on järjestetty pystysuoraan epäsymmetriseen katolle. Tässä seinässä on valkoinen kehystetty ovi ja suuri ikkuna.

"Suorakulmassa oleva Saltbox Shed -huone, studio on muotoiltu korostamaan juottopuun profiilia, mutta myös vastaamaan eteläisen auringon kulmaa korkeimman auringonvalon kautta holvikattoon", sanoi yritys, jonka Dang joka on perustettu kahdeksan vuoden kuluttua muille käytännöille.

Sisällä joukkue tarvitsi käyttää tuhanteen käytettävissä olevaa tilaa. Pystysuuntaiset pultit ovat alttiina ja toimivat hyllyjen kannattimina ja ankkureina suuremmille vaakapinnoille, jotka on valmistettu koivuvanerista.

Piirtolevy on sijoitettu etuikkunan alle mahdollisimman suuren luonnonvalon ajaksi, kun taas tietokonetyöhön sopiva työasema kulkee toiselta puolelta.

Valkoinen Carreran marmori - joka on pelastettu kaupungin pilvenpiirtäjältä - muodostaa kestävän kynnyksen.

"Tuloksena oleva muotoilu on kirkas, ylevä ja toimiva toimistotila, joka on myös visuaalisesti ja spatiaalisesti kytketty taloon ja pihalle", Six Four Five A sanoi.

"Koska asiakkaat ovat asettaneet etusijalle perheen viettämisen niin paljon aikaa, studio mahdollistaa työn tekemisen yksityisellä tilalla, mutta mahdollistaa myös mahdollisuuden pikkujen pikareiteihin ja leikkiin."

Saatat pitää myös...