Alvar Aalto inspiroi oranssia lohkotyötöntä Notan Officen Brysselin katon laajennuksessa

Tämä laajentaminen Brysselin kerrostalon katolle paikallisella studiolla Notan Office -huoneistolla on takka, joka vie vihjeitä modernistisen arkkitehdin ja suunnittelija Alvar Aallon työstä.

Lincolnin projekti on 140 neliömetrin laajennus kattohuoneistoon Brysselin asuinalueella. Aseta takaisin päärakennuksesta ylimääräinen taso on lähes näkymätön katutasolta.

Kaksi uutta oleskelutilaa, joissa on lattiasta kattoon ulottuvat ikkunat ja terassit, jotka kulkevat etu- ja takaosan julkisivun keskellä. Nykyinen ylimmässä kerroksessa on muunnettu yksityiseksi makuuhuoneeksi.

Arkkitehti Frédéric Karam työskenteli kiertokehän ympärillä ja kaksi paikan päällä olevaa tuuletusakselia. Sen sijaan, että hän näki nykyiset aukot esteenä, otti heidät vastaan kolmeen ensisijaiseen "ytimeen" tai rakennuksen alueisiin.

"Jotta tietty järkeistys säilyisi, suurin haaste oli alemman suunnitelman rajoittaminen, rakenteellisesti, rakentavasti ja spatiaalisesti", Karam kertoi Dezeenille.

"Itse asiassa olemassa olevat akut koko rakennuksessa, jotka sanelivat idean työskennellä toiminnallisia ytimiä."

Takka takaa portaikon yhden kulman. Betoni- ja keraamisten rakennuspalikoiden ansiosta se antaa teolliselle, kaupunkilaiselle ulkonäölle, joka lämpenee lämpimän oranssin ja viileän harmaiden palettien avulla.

Karam inspiroi suomalaisen modernistisen arkkitehdin ja suunnittelija Alvar Aallon savupiippuja.

"Takka on eräänlainen keinotekoinen elementti talossa. Halusin ilmaista orgaanisen ja karkean tunteen tällaisesta toiminnasta ", hän sanoi.

"Rakennuslohkojen ja betonin käyttö on karkea ja rehellinen materiaali peruselementille, kuten tulipesälle", Karam lisäsi.

"Karkeat materiaalit ovat myös täynnä tekstuureja, virheitä ja puutteita. Käsityöläinen tunne ilman mahdollisuutta valvoa lopputulosta oli tärkeä. "

Käytävä ympäröi tätä keskeistä lohkoa, joka yhdistää neljä huonetta, jotka kukin käsittävät suunnitelman kulman ja mahdollistavat helpon liikkumisen kunkin tilan välillä.

Keittiö ja ruokailutilat sijaitsevat kadun vastapäätä sijaitsevaa julkisivua vasten, jossa on toissijainen asuintila ja takana oleva loggia. Kylpyhuoneet ja apuvälineet on sijoitettu diskretisesti molemmille puolille.

"Hanke on tilojen juokseva lisäys; joista jokaisella on erityispiirteitä, yllätyksiä ja odottamattomia suhteita toisiinsa ", Karam selitti.

"Uskon, että todella toimii, on jatkuva löytö ja erilaiset tilasuhteet eri mittakaavoissa. Joskus näet sydämen läpi, joskus katon läpi. "

Levyalueen yläosassa oleva katto kallistuu ylöspäin ikkunoiden sijoittamiseksi, jolloin aamuvalo pääsee etupuolelle.

Julkisivun korkeat korkeuslasit antavat katkeamattomia näkymiä kaupungin kattojen yli ja mahdollistaa päivänvalon suodatuksen. Ovet avautuvat etupuolella, jolloin pääsevät keittiöstä terassille, joka kulkee huoneiston pituuden.

Toinen ulkotila muodostaa katetun parvekkeen, joka on sijoitettu loggiaan taakse. Tämä ulkoasu mahdollistaa keskeytymättömät näkymät koko rakennuksen läpi.

Pääalueet ovat kaikki maalatut valkoiset, joissa on erilainen rakenne, jota käytetään kunkin vyöhykkeen määrittämiseen. Vaneri on keittiön tärkein materiaali, lattiasta kattoon rakennettuun baariin ja kelluvaan työpintaan.

Loggia ja terassit on toteutettu yhteensopivilla puulaaduilla ja teräskuitupintoilla, jotka sitovat ulkotiloja yhteen. Kylpyhuoneet on sisustettu yhdistelmä-marmorilla.

Tällä hetkellä Karamin suosikkitila Lincoln-huoneistossa on keittiö, "mutta se saattaa muuttua ensi kuussa", hän sanoi.

"Suunnitelman järjestelmässä se on ristiriitainen. Se on ydin, jonka täytyy ylittää. Sen lisäksi, että sillä on erittäin selkeä tehtävä, se kykenee myös liittämään ruokailutilaa asuintilaan. "

Suunnittelussa on useita tilaa säästäviä säilytysratkaisuja. Hyllyt asetetaan kiertoydelle ja loggin sisäänkäynnin yläpuolelle.

Kaksi yksikköä, jotka muodostavat keittiön ydin on täynnä varastointia. Pääyksikkö peittää jääkaapin, uunin ja astianpesukoneen runsaasti säilytystilaa. Kelluva työtasossa on uuni ja laatikot asetettu siihen.

Notam Office on arkkitehtoninen ja kaupunkisuunnittelukäytäntö, joka muodostuu väliaikaisista kumppanuuksista Frédéric Karamin ja muiden arkkitehtien, taiteilijoiden, kaupunkisuunnittelijoiden ja teknisten neuvonantajien välillä. Se toimii tällä hetkellä Sveitsissä, Belgiassa, Ranskassa ja Libanonissa.

Saatat pitää myös...